Ürünlerimiz




 Jelatin ( 160- 200 -220 -240 bloom)
 
 
 
 ÜRÜN AÇIKLAMASI
Jelatin, hayvan deri ve/veya kemiklerinde bulunan kolajenin hidrolize edilmesiyle elde edilen saf bir proteindir. İçeriği %85-90 protein, %10-12 su ve %2-3 minerallerden oluşur ve 100 gramında yaklaşık 350-400 kcal beslenme değeri bulunmaktadır. 

Jelatin  Avrupa Birliği Gıda Kodeksi ne de Türk Gıda Kodeksinde katkı maddesi olarak kabul edilmemektedir. Doğal saf bir protein ve sağlıklı bir ürün olmasından dolayı bir E kodu verilmemiştir. 

Jelatin insan vücudunun kendi başına üretemediği ve düzenli olarak alması gereken çok önemli on aminoasit vardır. Jelatin, bu amino asitlerden triftopan dışındaki, dokuzunu içermektedir. Bu özelliği de dengeli ve sağlıklı bir beslenmeyi sağlamaktadır. Ayrıca Jelatin kolesterolden muaftır. 

 Isıya tabi tutulan jelatin bazlı bir üretim reçetesi sıvılaşır, soğutulduğunda ise jelleşir. Bu özellik çok hızlı bir şekilde gerçekleşir ve kalitede önemli değişiklikler olmaksızın tekrarlanabilir.
 
 
KULLANIM ALANLARI
 
Jelatin, kıvam arttırma, jelleştirme, durultma, dengeleme, köpükleştirme, emülsiyon oluşumu ve stabilizasyon, film oluşumu gibi özelliklerinden ötürü gıda sektörünün çeşitli alanlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. 
 
Jelatin, ağırlıklı olarak şekerleme üreticileri tarafından yumuşak şekerleme, marshmallow, toffee tarzı şekerlemelerde kullanılır. Ayrıca, şarap ve meyve sularının durultulmasında, et ve süt ürünlerinde ve saf bir protein olduğu için sporcuların destek olarak kullandığı içecek ve gıda ürünlerinde kullanılır. 
 
Jelleşme ajanı: 
Jöleli tatlılar, şekerlemeler, etler, et sosları.
Yapı sağlayıcı: 
Lokum, koz helvası, kremalar, sufleler, fırın ürünleri.
Bağlama Ajanı: 
Rulo etler, konserve etler, şekerlemeler, peynirler, süt ürünleri.
Koloidal yapıyı koruyucu: 
Şekerlemeler, dondurmalar, buzlandırılan ürünler, donmuş tatlılar.
Durultma ajanı: 
Meyve suları, şaraplar.
Film oluşturucu: 
Meyvelerin kaplanması, etler.
Koyulaştırıcı: 
Toz içecekler, et suyu, soslar, çorbalar, pudingler, jöleler, şuruplar, süt ürünleri.
İşlem yardımcısı: 
Tatlandırıcılar, yağ, vitamin ve renklendiricilerin mikroenkapsülasyonu.
Emülgatör: 
Çorbalar, soslar, tatlandırıcılar, et ürünleri, kremalar, şekerlemeler, süt ürünleri.
Stabilizör: 
Krem peynirler, çikolatalı sütler, yoğurt, buzlandırılan ürünler, kremalar, donmuş tatlılar.
Yapışma ajanı: 
Şekerlemeler, et ürünleri.
Köpürmeyi sağlayıcı: 
Şekerlemeler, kremalar, dondurmalar.
Kristalizasyonu düzenleyici: 
Dondurmalar, buzlu ürünler, donmuş tatlılar.