Ürünlerimiz




 Red Beet (Beetroot)
 
 
 
 ÜRÜN AÇIKLAMASI

E162 kodu ile tanımlanan pancar kökü kırmızısı, sofralarımızda yediğimiz pancarlardan elde edilmektedir. Bu pancarlara, Latince, Beta vulgaris ruba adı verilmektedir.Pancarlar temizlenip, suyu çıkarıldıktan sonra konsantre hale getirilerek, renklendirici olarak kullanılmaktadır.Pancar kökü kırmızısında, betanin (% 75-95) ve vulgaksantin (% 5-25) adı verilen iki pigment bulunmaktadır.

Suda çözünen bu doğal renklendirici, gıdalara yoğun bir kırmızı renk vermektedir. Sıvılarda kırmızının tonu, pH'a bağlı olarak değişmektedir. pH 4 ile 5 arasındaysa, açık bir mavimsi kırmızı rengi vermekte, daha yüksek pH'larda maviye yaklaşırken, düşük pH'lardaysa sarımsı kahverengiye dönüşmektedir. Pancar kökü kırmızısı, en iyi sonucu pH 4 ile 7 arasında vermektedir.
Pancar kökü kırmızısı, ısıya karşı çok duyarlıdır. Sıcaklık, ısıl işlem süresi, ışık, pH ve bitmiş ürünün su aktivitesi renk kaybına neden olur.